Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Trump szerint ugyan tömeges csalás volt a választáson, de átadná a Fehér Házat Bidennek

Létrehozva:

Donald Trump - Fotó: Evan El-Amin / Shutterstock

Az elnök szerint ha az elektorok megválasztják Joe Bident, nem tehet mást.

Átadja a Fehér Házat Donald Trump, ha az elektori testület is megválasztja Joe Bident – jelentette be az elnök egy csütörtöki videókonferencián, amiben az amerikai katonákat köszöntötte hálaadás napja alkalmából. 

„Ön is tudja, hogy így fogok tenni” – mondta az erre rákérdező újságírónak.

Az elnök azonban továbbra is fenntartja azt, hogy a demokrata jelölt tömeges csalással győzött. Emlékeztetett, hogy még számos per zajlik, és „sok minden fog történni január 20-áig”, azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Trump egyébként eddig már számos pert elvesztett, amikkel a vélt csalást akarta lebuktatni, és független megfigyelők, valamint saját pártjának több tagja szerint sem megalapozottak vádai.

Arra a kérdésre pedig, hogy 2024-ben indul-e az elnökválasztáson, azt válaszolta, hogy „egyelőre nem kíván erről beszélni”.

Azt is elmondta, hogy szombaton Georgiába indul kampányolni, ahol január 5-én két szenátusi pótválasztást tartanak, mert a jelöltek között túl kicsi volt a különbség a november 3-i voksoláson.

Hozzátette: „az emberek nagyon csalódottak voltak, hogy meglopták őket” azáltal, hogy a voksok újraszámlálása előtt Joe Bident hirdették győztesnek az államban.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink