Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hadházy szerint az MTI megtagadta egy közleménye kiadását

Létrehozva:

Forrás: Hadházy Ákos hivatalos Facebook oldala

Több követelést is felsoroltak a közleményükben.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő ma azt írta Facebook-oldalán, hogy A Magyar Távirai Iroda megtagadta Szél Bernadettel és Szabó Szabolcssal megfogalmazott  közleménye kiadását az MTVA-ban.

A közlemény Hadházyék azt írják, hogy a a pénteki napon a szabadeuropa.hu olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra egy belső MTVA-s eligazításokról, amelyek világosan bizonyítják, hogy „az Európai Unióban példátlan propagandagépezet működik Magyarországon az adófizetők pénzéből”.

„A hangfelvételek tanúsága szerint az európai parlamenti választási kampányban a közmédia nyílt törvénysértésre, pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatás helyett a kormánypártok támogatására és a kormányzati narratíva sulykolására utasította a munkatársait. Aki netán betartotta volna a törvényeket, azt kirúgással fenyegették” – írta az országgyűlési képviselő.

Hadházy úgy látja kiderült, hogy a kormány a számára kellemetlen híreket hogyan alakítja át, és  bíz meg másokat azzal, hogy ezt „leegyszerűsítsék a népnek”. „A közpénzzel kitömött Alapjogokért Központ szakértőknek álcázott propagandistái pedig a közmédiától kapják meg, miről mit kell nyilatkozniuk” – írja.

A közlemény végén Hadházyék több követelést is megfogalmaztak, ezek között szerepel Papp Dániel MTVA elnök-vezérigazgató lemondása vagy egy független Médiahatóság felállítását.

A teljes közlemény itt olvasható:

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Legnépszerűbb cikkeink