Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hadházy Ákos feljelenti Tóth Csabát

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

A független képviselő a 168 Keljfeljancsi című reggeli műsorában beszélt introvertáltságáról, fideszes korrupcióról és arról, feljelentést tesz pénzmosás, adóelkerülés gyanúja miatt. 

Fiala János műsorvezető szerda reggeli vendége Hadházy Ákos volt. Az ellenzéki előválasztáson a Momentum támogatásával induló független országgyűlési képviselő Zuglóban legyőzte a szocialista Tóth Csabát, aki jelenleg a kerület képviselője, és aki végül a vele szemben megfogalmazott korrupciós vádak közepette feladta előválasztási kampányát. Hadházy ettől függetlenül mintegy négyszer annyi szavazatot kapott, mint Tóth.

Hadházy visszautasította Fiala jelzőjét, miszerint a Momentum szeretője lenne. Elmondta, minden párttal beszélt, mielőtt a Momentum mellett döntött volna. A politikust az előválasztáson a Momentum mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Civil Zugló is támogatta, mindenki más Tóth Csaba mögött állt. Ez csalódást okozott Hadházynak, de annak örült, hogy a támogatók végül kihátráltak Tóth mögül.

Fiala János egy Karácsony interjúból idézett, miszerint a Partizán műsorában a főpolgármester leszögezte, hogy Tóth Csabának nincsenek kétes ügyei, és hogy Tóth nem fenyegette meg. Hadházy ennek kapcsán annyit mondott, örül, hogy végül sikerült Karácsonyt meggyőzni arról, hogy hátráljon ki Tóth mögül, ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem kérdezte, miért nem vétózta meg Karácsony az MSZP-Fidesz zuglói parkolási alkuját ottani polgármestersége idején, de boldog, hogy sikerült meggyőzni az ellenzéket, hogy a saját ügyeiknek is legyenek következményei.

Hadházy Ákos elmondta, egykori ellenfele visszalépésétől függetlenül „nem fogja elengedni” Tóth Csaba ügyeit, hanem feljelentést tesz majd pénzmosás és adóelkerülés gyanúja miatt.

Legnépszerűbb cikkeink