Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Még mindig 100 fölött a halottak száma

Létrehozva:

3945 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Elhunyt 101, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány több fronton is tárgyal a koronavírus-elleni vakcináról annak érdekében, hogy az emberek mielőbb hozzájuthassanak majd az oltóanyaghoz. 

A mától életbe lépett intézkedések szerint este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező. Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, de elvitelre készíthetnek ételt. 

Minden rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásairól viszont a közösségek dönthetnek.

Legnépszerűbb cikkeink