Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Nincs még gyanúsítottja a győri Audi-féle földügyeknek

Létrehozva:

Az ügyészség kétszer is elutasította a feljelentést, most a Készenléti Rendőrség nyomoz.

Tordai Bence Párbeszéd-képviselő Polt Péter legfelsőbb ügyésznek írt írásbeli kérdést azzal kapcsolatban, folyik-e nyomozás a győri 2014-es Audi-telephelybővítés ügyében, és a megelőző földátminősítések miatt. Polt válaszában emlékeztetett, Szabó Tímea, Tordai párttársa tett az ügyben feljelentést 2019 októberében – az történt, hogy amikor az Audi bővíteni akarta a telephelyét, olyan földeket minősítettek át, amelyek Rákosfalfy Zoltán, Borkai Zsolt barátja, és a szexvideókon is látható ügyvéd cégének tulajdonába kerültek előtte. A földeket így aztán jóval drágábban lehetett eladni az Audinak, és hogy épp ezeket a földeket vette meg a cég azt egy olyan irat biztosította, világított rá az Index cikke, amelyet Rákosfalvy mint Győr ügyvédje írt alá.

A feljelentést aztán a Győri Regionális Nyomozó ügyészség 2019. október 30-án elutasította, írja Polt válaszában, bűncselekmény hiányában. Ezután a Központi Nyomozó Főügyészség is foglalkozott az üggyel, de az is megszüntette a nyomozást, mert „a beszerzett adatok korrupciós bűncselekményekre vonatkozó gyanú megállapítását nem alapozták meg”. 

Folyik ugyanakkor nyomozás a gyárbővítés ügyében, a Készenléti Rendőrség NNYI Korrupció elleni főosztálya, gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor. 

Polt felhívja a figyelmet, 2018. július 1-jétől a nyomozás két részre oszlik, felderítésre és vizsgálatra, a kettő között a határt a gyanúsított kihallgatása jelenti. Addig az ügyészségnek csak törvényességi felügyeleti joga van, irányítási jogok csak a második szakaszban illetik meg. Így ebben az ügyben is a rendőrség az illetékes az adatok vonatkozásában. 

Legnépszerűbb cikkeink