Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Iráni hekkerek intéztek támadást a Müncheni Biztonsági Konferencia majdani résztvevői ellen, állítja a Microsoft

Létrehozva:

A Microsoft szerint a támadások célja hírszerzési adatok gyűjtése volt

A Microsoft meghiúsított egy iráni hekkercsoport által elkövetett támadássorozatot a soron következő Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia (MSC) , illetve a Think 20 (T20) szervezet szaúdi csúcstalálkozójának résztvevői ellen.

A világ legnagyobb szoftverfejlesztő vállalata arról tájékoztatott szerdán, hogy a Phosphorus fedőnevet használó iráni hekkercsoport hajtotta végre támadásokat – írja az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

A kalóztámadás a müncheni konferencia és a G20 országcsoport elemző és tudományos szervezeteként számon tartott T20 szaúdi csúcstalálkozójának majdani résztvevői, mintegy száz ismert személy ellen irányult. A Phosphorus elektronikus postával, szinte tökéletes angolsággal írt álmeghívókat küldött a szóban forgó fórumok várható résztvevőinek, egykori kormánytagoknak, szakértőknek, tudósoknak és nem kormányzati szervezetek vezetőinek. Megpróbálta eloszlatni a koronavírus-járvány miatti félelmüket az utazástól.  

A Microsoft szerint a támadások célja hírszerzési adatok gyűjtése volt, és néhány esetben a kiberbűnözők sikerre jártak egykori nagykövetek és szakértők kárára.

Az amerikai vállalat hangsúlyozta, hogy a támadássorozat semmiképpen nem hozható összefüggésbe a jövő kedden esedékes amerikai elnökválasztással.

Az általában február közepén rendezett háromnapos Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia a világ legtekintélyesebb, közel hatvanéves múltra visszatekintő biztonságpolitikai fóruma, amelyen állami vezetők is részt vesznek szerte a világból. A G20 politikájának alakításával foglalkozó T20 csúcstalálkozója szintén nagy közfigyelmet  kap.

Legnépszerűbb cikkeink