Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nem dolgozhat tovább ügyvédként Czeglédy Csaba

Létrehozva:

A DK-s politikus engedélyét a Vas Megyei Ügyvédi Kamara függesztette fel. A fideszes Budai Gyula korábban interjúban beszélt arról, Czeglédyt védik a kamarában, megvette őket kilóra.

Felfüggesztette Czeglédy Csaba DK-s politikus ügyvédi tevékenységét a Vas Megyei Ügyvédi Kamara, erről maga Czeglédy adott hírt a Facebookon: „Most éppen – miután már annyi mindent elvettek tőlem – az ország fura urai a hivatásomat is el akarják venni tőlem, amihez gyáva módon asszisztálnak az ügyvédi kamara vezetői, élükön a hajlékony gerincű, Fidesz-kollaboráns Bánáti Jánossal. Lelkük rajta. Még az sem zavarja őket – nyilván nem, hiszen ez a rendszerük lényege -, hogy az egzisztenciámat fenyegetik. Csupán két gyermekemről kell gondoskodnom. Lényegtelen. Szerintük.” és „Az ügyvédi kamara tavaly nyár óta egyértelműen akként foglalt állást, hogy mivel nem emeltek ellenem újra vádat, és az az eljárás, amiben korábban vádat emeltek ellenem, megszűnt, nincsen törvényes ok és kötelezettség az ügyvédi tevékenységem gyakorlásának felfüggesztésére. Aztán kaptak egy telefont, hogy ezt gondolják másként. És így is lett.” Az ügyvéd a bírósághoz fordul az ügyben.

Czeglédy több budapesti kerülettel is szerződésben áll, legutóbb a DK-nak nyert meg egy pert az MTI-vel szemben azzal kapcsolatban, hogy a távirati iroda többször visszautasította közlemények közlését – az első fokú ítélet szerint ez szerződésszegés volt.

A szombathelyi Úgytudjuk oldal emlékeztet, Budai Gyula korábbi elszámoltatási biztos, fideszes politikus azt mondta a Pesti Srácoknak adott interjújában október elején, „Czeglédy Csabának sokan falaznak, amióta a büntetőügye tart. (Budai) Személyes véleménye szerint nem véletlen, hogy az illetékes Vas Megyei Ügyvédi Kamara nem látja indokoltnak a kamarai tagság felfüggesztését egy, már a múltban többször elítélt bűnözővel szemben, aki jelenleg is minimum 10-15 év börtönbüntetéssel nézhet szembe, ha a bíróság bűnösnek találja”. Budai a Vas megyei kamarához is fordult, de „lepattintották”. Az Úgytudjuknak azt mondta: Czeglédy a Vas Megyei Ügyvédi Kamarát is kilóra megvette.

Legnépszerűbb cikkeink