Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Budai Gyula ellenzéki kerületvezetőknek írt a felfüggesztett Czeglédy Csaba megbízatásait firtatva

Létrehozva:

Budai amúgy úgy sportvezető, képviselő, hogy 2015-ben elítélték jó hírnév megsértése miatt.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben tájékoztatta a főváros VII., illetve XI. kerületének a polgármesterét arról, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd kamarai tagságát felfüggesztették, írja az MTI. Czeglédy felfüggesztésének hírét maga a DK-s politikus, ügyvéd közölte korábban.

Budai Gyula csütörtöki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz: “a tegnapi napon levélben fordultam Niedermüller Péter VII. kerület Erzsébetváros polgármesteréhez és László Imre XI. kerület Újbuda polgármesteréhez Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságának felfüggesztése miatt. Nagy érdeklődéssel várom mi lesz a Czeglédyvel megkötött több tíz milliós megbízási szerződésekkel!”

A képviselő a bejegyzéshez mellékelte a Niedermüller Péter VII. és László Imre XI. kerületi polgármesternek címzett levelek fényképét is. Ezekben arra emlékezteti a két DK-s politikust, hogy az általuk vezetett önkormányzat szerződéses viszonyban áll Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával, valamint arra, hogy kamarai tagság híján Czeglédi nem gyakorolhat ügyvédi tevékenységet.

Czeglédy Csaba – az MSZP, a DK és az Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője – és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás.

Budai Gyulát egyébként 2015-ben 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre ítélték, amiért megsértette Ács Sándorné jó hírnévhez való jogát azzal, hogy valótlanságokat állított róla.

Legnépszerűbb cikkeink