Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Az első hullám során szerzett támogatókból vesztett a Fidesz

Létrehozva:

Képünk illusztráció. / Fotó: Pesti Hírlap archív

Március és augusztus között nagyot ment a Fidesz: 31-ről 36 százalékra ugrott a szavazótáboruk. Az elmúlt két hónap alatt viszont gyorsan el is estek 4 százaléktól.

A DK, a Jobbik és a Momentum szavazóbázisa nagyjából változatlan – olvasható a telex.hu cikkében, amely a Závecz Research adatait vizsgálja. A legfrissebb közvélemény kutatásban 1000 ember kérdeztek meg a pártpreferenciáról.

Talán nem meglepő, hogy a megkérdezettek 31 százaléka vallotta magát pártnélkülinek. A Fidesznek ugyan csökkent a támogatottsága, de a biztos pártválasztók körében még most is 49 százalékon áll, a második helyen álló DK-t csak 17 százalék, míg a Jobbikot és a Momentumot az aktív szavazók 10-10 százaléka támogatja.

Az járvány első hulláma alatt a vidéki városokban élők, a diplomások és a 40 év alattiak körében lett népszerűbb a Fidesz, mindegyik csoportnál meghaladta a 15 százalékpontot. Ezeket a szavazókat azonban zömében nem tudták megtartani.

A megkérdezettek 57 százaléka mondta azt, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, csupán 33 százalék tekint optimistán jelenlegi helyzetünkre.

Legnépszerűbb cikkeink