Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Polt: indultak korrupciós ügyekben eljárások magasrangú kormánytisztviselők ellen

Létrehozva:

Ilyen volt a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője, vagy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal volt elnökhelyettese ellen indult eljárás ugyanis. 

Nem igaz, hogy nem indult korrupciós eljárás magas rangú kormánytisztviselők ellen, írja Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s képviselőnek válaszában. Vadai írásbeli kérdést nyújtott be Poltnak arra vonatkozóan, Polt akar-e reagálni a gyakorlat megváltoztatásával az EU-s jogállamisági jelentésben foglaltak hatására. A jelentés hosszan taglalta az igazságszolgáltatás problémáit, és ebben szerepelt, hogy nem indultak eljárások magas rangú tisztviselők korrupciós ügyei miatt.

Polt azt írja, téves és bizonytalan tartalmú megállapításokat tartalmaz a jelentés, és a magas szintű korrupció fogalma nem meghatározható. Polt két esetet is megemlít, hogy igenis indult eljárás: egy a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője ellen, a másik pedig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal volt elnökhelyettese ellen. 

Polt szerint az sem igaz, hogy az ügyészség rendre visszautasítja a korrupciós ügyekben tett feljelentéseket, vagy megszünteti a nyomozást.

Legnépszerűbb cikkeink