Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nyolc évre tiltják el a súlyemelő Magát Krisztinát

Létrehozva:

Több mint egy éve zajlik Magát Krisztina ügye, az Európa-bajnoki ezüstérmes súlyemelő vérében ugyanis növekedési hormon nyomait találták.

Magát Krisztina 2019 szeptemberében már nem utazott el Thaiföldre a súlyemelő-világbajnokságra. Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány akkor nem tudott magyarázatot adni a sportoló távollétére, később azonban kiderült, hogy a Magyar Antidoppingcsoport (MACS) honlapján feltüntetett a súlyemeléshez kötődő pozitív A-mintát. A MACS három nappal korábban levelet küldött a magyar szövetségnek (MSSZ), amelyben kérte, Magát ne utazzon el a vb-re, mert felfüggesztették a versenyzési jogát – írja a nemzetisport.hu.

Ma, azaz október 15-én pedig a Magyar Antidopping Csoport (MACS) honlapján a fegyelmi ügyek címszó írták, hogy Magát Krisztinát négy évre eltiltják a versenyzéstől. Ezt később nyolc évre módosították.

A nemzetisport.hu arra gyanakszik, hogy a sportolónak egyiptomi barátja, edzője adhatott a növekedési hormonból. Magát nem kívánt nyilatkozni, csupán SMS-ben közölt annyit, hogy “nem járul hozzá semmilyen róla szóló cikkhez, mert hosszú ideje nem közszereplő, és spekuláción alapuló írással ne bolygassuk meg a magánéletét”. A nyolcéves eltiltás könnyen jelentheti versenyzői karrierje végét is.

Legnépszerűbb cikkeink