Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

14 millió fornint értékben vettek jegyet az emberek a nem működő reptéri buszjáratra

Létrehozva:

Továbbra is elérhető opció az automatákban az április óta nem működő 100E járat.

Április óta nem jár a reptéri 100E BKV-járat, de a 900 forintos jegyet meg lehet rá venni az automatákban. A 444 idézi a Közlekedő Tömeg közérdekű adatigénylésének eredményét, amely szerint április 1. és szeptember 6. között 15 900 jegyet adtak el ebből, az utasok 14 milliót fizettek a semmire. Visszaváltani csak pár százat sikerült. 

A BKK azt állítja, a repülőtéri vonaljegyet a repülőtérre közlekedő más járatokon is elfogadják. A Közlekedő Tömeg azonban azt írja, erről semmilyen hivatalos tájékoztatást nem ad a vállalat, és a lehetőség nem változtat a tényen, hogy az utasoknak többletkiadása keletkezett, hiszen más termékekkel – például átszállójeggyel, vagy az egyébként is meglévő bérletükkel – olcsóbban juthatnának el a reptérre.

Augusztus óta a BKK a 100E megállóiban lévő jegyautomatákon ugyan megjelenik egy képernyővédő, ami tájékoztat, hogy a repülőtéri járat nem közlekedik, de ez nem kielégítő megoldás. A Közlekedő Tömeg felszólítja a BKK-t, „haladéktalanul hagyjon fel az utasok megkárosításával és félretájékoztatásával, a 100E járat újraindulásáig pedig távolítsa el a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazásból a 900 forintos repülőtéri vonaljegyet”, ami „néhány kattintással” eddig is megoldható lett volna.

Legnépszerűbb cikkeink