Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Csúcson a koronajárvány Indiában

Létrehozva:

Indiában rekord számú, 77 266 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában – közölte az indiai egészségügyi minisztérium pénteken.

A fertőzöttek száma ezzel mintegy 3,39 millióra nőtt. A halálesetek száma 1057-tel emelkedett 61 529-re.

Az indiai rendőrség emellett használt maszkok és gumikesztyűk erősödő feketepiacával kénytelen megbirkózni. Navi Mumbai városában a helyi rendőrség közlése szerint 3,8 millió egyszer használatos gumikesztyűt foglaltak le feketekereskedőktől, akik a védőfelszereléseket megmosták, megszárították, majd újracsomagolva eladták volna.

A bűnözők több tonna használt kesztyűt halásztak ki a kórházak veszélyes hulladékából. Szubhas Nikam rendőrségi szóvivő szerint közvetítőkön keresztül azonban már több ezer ilyen kesztyűt értékesítettek alacsony árakon. Mint mondta, négy gyanúsítottat vádolnak csalással és fertőző betegség terjesztésével.

A kelet-indiai Bihár államban az egészségügyi hatóságok közlése szerint több hasonló bandát is felszámoltak, amelyek szintén kórházak szemeteseiből származó maszkokat értékesítettek. Több razzia során mosott és újracsomagolt maszkok ezreit foglalták le a hatóságok.

Legnépszerűbb cikkeink