Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

91 ember lett koronavírus-fertőzött egy nap alatt

Létrehozva:

Kilencvenegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: a 91 új beteggel 5379-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, írja az MTI. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3757-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1008. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 69 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

„Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket”, szól a kormányzati oldal figyelmeztetése.

Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. „Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.”

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2346) és Pest megyében (782) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (403), Komárom-Esztergom (321), Zala (279), Borsod-Abaúj-Zemplén (166), Veszprém (160) és Csongrád-Csanád megye (159), a sor végén pedig Békés megye áll (21). (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink