Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb nevek szivárogtak ki az Index új stábjából

Létrehozva:

Egyre inkább alakul a főleg jobbról verbuvált új szerkesztőség. 

Egyre gyarapodik a távozó indexesek megüresedő pozícióira érkező újságírók listája. A Media1hez szivárgott információk szerint az Index.hu új stábjához igazol Isza Ferenc, a Blikk fotósa, és Szőcs László, aki egykoron az év újságírója volt a Népszabadságnál, mostanában pedig a kormánypárti Magyar Nemzet munkatársa volt. Továbbá az alábbi személyek beléptetését kezdték meg a portál szerint:

  • Vig György, aki régebben az nlc.hu-n publikált
  • Kovács Róbert, a Magyar Narancs egykori munkatársa
  • Ilku Miklós, a Nemzeti Sport senior online szerkesztője
  • Huber Tamás, a Nemzeti Sport Online (NSO) újságírója
  • Antalics Ádám, az Origo sportrovatának munkatársa
  • Buzna Viktor, az Azonnali.hu vendégszerzője, korábban a Magyar Nemzet külpolitika rovatának munkatársa
  • Szőcs László, korábban a Népszabadság, a Napi Gazdaság, az abból létrejött Magyar Idők munkatársa, 2019 márciusa óta a Magyar Nemzet külpolitikai rovatának szerkesztője

A Media1 szerint az új Index hírigazgatója lesz Fekete-Szalóky Zoltán, aki 18 éven át volt az InfoRádió felelős szerkesztője. Szombathy Pál leendő főszerkesztő helyettesei közül elsők közül vált ismertté Kitzinger Szonja újságíró, nemrég pedig Balogh Ákos Gergely személye. Balogh Ákos Gergely személyét hamar felkapta a sajtó, hiszen az ő cége üzemeltette 2010 és 2014 között az orbanviktor.hu-t. Az Index.hu új stábjának tagja lesz Bugyinszki György, a Népszabadság és a Magyar Narancs egykori szerzője, Hercsel Adél, aki az elmúlt években a hvg.hu-nak volt a munkatársa, Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is. Az ő adminisztrációját szintén intézik már.

Az Index volt stábja azután mondott fel, hogy július 22-én elbocsátották Dull Szabolcs főszerkesztőt. A felmondási idő a legtöbb munkatárs esetében a következő napokban lejár, ezért fontos, hogy megoldják a megüresedő pozíciók betöltését. (Media1)

Legnépszerűbb cikkeink