Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

22 új fertőzöttből 17 budapesti

Létrehozva:

Az elmúlt tíz nap közül tegnap regisztrálták a legkevesebb új beteget.

22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID–19), ezzel 847-re emelkedett az aktív fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Az új fertőzöttek közül 17-en budapestiek. Szombaton elhunyt két idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 613 főre emelkedett, 3695-en pedig már meggyógyultak. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon továbbra is járványügyi készültség van, ezért beutazási korlátozások vannak érvényben. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs.

Legnépszerűbb cikkeink