Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

13 embert agyontapostak egy, a tiltás ellenére megtartott bulin Peruban

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

A rendőrség razziát tartott az éjszakai klubban, ahol koronavírus elleni védekezésképpen bevezetett tiltás ellenére tartottak zenés-táncos rendezvényt. Ekkor tört ki a tömegpánik.

Az illegális buliban mintegy 120 ember vett részt Lima Los Olivos kerületében – írja az Index. A Thomas Restobar nevű szórakozóhelyre érkező rendőrök elkezdték feloszlatni az összejövetelt, mert nemcsak a tömegrendezvények esnek tilalom alá az országban, de este 10 óra után általános kijárási tilalom van érvényben.

Bár Peru volt az egyik első latin-amerikai ország, amely szigorú intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, jelenleg mégis az egyik legsúlyosabban fertőzött ország a térségben. Az adatok szerint eddig 576 ezren kapták el a koronavírust, és több mint 27 ezren meghaltak.

A belügyminisztérium közlése szerint a pánik annak ellenére tört ki a diszkóban, hogy a rendőrség semmiféle fegyvert, vagy könnygázt nem alkalmazott az oszlatáskor. A klub az épület második emeletén üzemelt, és amikor a tömeg menekülni kezdett a rendőrök elől, a lépcsőházban taposták halálra egymást. Most a klub tulajdonosát azonosítják, eddig 23 embert vettek őrizetbe.

Legnépszerűbb cikkeink