Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

A Sevilla és az Inter küzd az Európa Liga-győzelemért

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

A spanyolok 2014 és 2016 között háromszor is megnyerték az EL-t, az Inter évtizedek óta éhes a győzelemre.

Péntek este Kölnben dől el az Európa Liga-serleg sorsa: a rutinos döntős Sevilla találkozik a milánói Internazionaléval. A spanyolok 2006-ban, 2007-ben, valamint 2014 és 2016 között mindhárom alkalommal bejutottak a döntőbe, és meg is nyerték a trófeát. Az Inter 1998-ban győzött utoljára, igaz, 2010-ben a BL-t sikerült megnyerniük.

A két csapat korábban még nem találkozott egymással az európai kupákban, a Sevilla mérlege viszont figyelemre méltó az olasz csapatok ellen. Eddig ötször játszottak olasz együttessel a nemzetközi kupákban, és mind az öt meccset úgy nyerték meg, hogy még gólt sem kaptak.

„Egészen kiváló játékosok alkotják a keretüket és rendkívül tapasztalt az edzőjük” – dicsérte Julen Lopetegui, a Sevilla vezetője az ellenfelet. A döntő egyik kulcsjátékosa Romelu Lukaku, az Inter belga válogatott csatára lehet, aki a Sahtar Donyeck elleni elődöntőben is betalált. A belga csatár sorozatban már tíz Európa-liga mérkőzésén szerzett gólt – igaz, a széria első felét még az Evertonban játszotta, a 2014/15-ös kiírásban.

Az Európa Liga tavalyi döntőjében a Chelsea 4-1-re verte az Arsenalt, két évvel ezelőtt pedig az Atletico Madrid győzött 3-0-ra a Marseille ellen. Az utóbbi tíz évben sem kiállítás, sem öngól nem történt az Európa Liga-döntőben. Az idei kiírás győztesét láthatjuk az Európai Szuperkupa-döntőben, amit szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában rendeznek meg.

Legnépszerűbb cikkeink