Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A PSG könnyedén átlépett a Lipcsén

Létrehozva:

Elsőként jutott a Bajnokok Ligája döntöjébe a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain. 

3-0-ra legyőzte a PSG a lisszaboni elődöntőben a magyar válogatott kapus Gulácsi Péter együttesét, az RB Leipziget. Gulácsi a kapuban, míg válogatottbeli társa, Willi Orbán a cserepadon kezdte a találkozót, így a sorozat történetében a legjobb négy között először lépett pályára magyar játékos.

Mindkét klub első BL-fináléjára készült: a 2009-ben alapított lipcsei együttes mindössze másodszor érdekelt az első számú kupasorozatban, míg a PSG eddig csak egyszer, 1995-ben jutott el a legjobb négyig.

A PSG szerezhetett volna korai gólt: a védők közül kiugró Neymar lövése után a kapufáról ment ki a labda, majd be is találtak a párizsiak, ám Gulácsi felszabadítása után Neymar csuklójában akadt el a játékszer, így a találatot nem adta meg a holland játékvezető, Björn Kuipers.

A 13. percben viszont már érvényes gólt szerzett a Paris Saint-Germain, Ángel Di María középre csavart szabadrúgása teljesen üresen találta meg Marquinhost, aki pontos és erős fejesével vezetést szerzett, Gulácsinak nem volt esélye védeni.

Ezt követően is inkább a francia gárda volt aktív támadásban, noha a félidő derekán pontrúgásokból, gyors ellentámadásokból már a Lipcse előtt is adódott néhány lehetőség. A játék képébe a támadásban változatlanul veszélyesebb PSG sztárjainak váratlan húzásai hoztak színt: Neymar szemfüles szabadrúgása például a kapufán csattant. Még a szünet előtt növelni tudta az előnyt a PSG: Gulácsi az ellenfélnek rúgta a labdát, amely visszakerült Di Maríához, aki közelről nem hibázott.

Szerdán az elődöndőtben az Olympique Lyon és Bayern München csap össze 21.00 órától.

Legnépszerűbb cikkeink