Connect with us

Nagyvilág

Trump a radikális baloldal bábjának nevezte Bident

Létrehozva:

Donald Trump szerint az Álmatag Joe-nak is nevezett ellenfele meg akarja szüntetni az amerikai életformát. A tömeg ezzel egyet értett. 

A középnyugati Minnesota államban kampányolva hétfőn este Donald Trump amerikai elnök a radikális baloldal bábjának nevezte Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét.

Az elnök a kijelentette, hogy “semmi izgató nincs benne”. Hangsúlyozta azonban, hogy a november 3-i elnökválasztás “országunk történetének legfontosabb választása lesz”, mert szerinte a várható demokrata párti elnökjelölt, az általa rendszeresen Álmatag Joe-nak nevezett Joe Biden és a demokraták “meg akarják szüntetni az amerikai életformát”, és helyette “kellemetlen szocialista országgá akarják átalakítani” az Egyesült Államokat.

“Azon baloldali szélsőségesek bábja, akik megpróbálják eltörölni az országhatárainkat, felszámolni a rendőrségünket, ideológiailag formálni gyermekeinket, megalázni hőseinket és elszívni az energiánkat” – mondta Trump, hozzátéve, hogy Biden győzelme esetén “az amerikai szabadságot a baloldali fasizmus váltaná fel”. 

“Fasiszták, ezek fasiszták” – mondta, azért hozzátette, hogy “nem mindenki, de néhányan”. Hangsúlyozta, hogy a republikánusoknak meg kell nyerniük ezt a választást. Ebből a szempontból döntő fontosságúnak nevezte a következő heteket.

Újabb munkahelyeket ígért, és azt, hogy adókedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek visszatelepítik munkahelyeiket Kínából az Egyesült Államokba. Azok a cégek nem juthatnak majd szövetségi megrendelésekhez, amelyek kiszervezik a kulcsfontosságú ágazatok munkahelyeit külföldre. 

Mankatóba tartva Trump megállt Minneapolisban is. Ebben a nagyvárosban vesztette életét egy rendőri intézkedés közben a 46 éves afroamerikai George Floyd, akinek a halála nyomán a rendőri erőszak ellen fellépő, erőszakba torkolló tüntetéssorozat kezdődött szerte az Egyesült Államokban.

Minneapolisban az elnök azokkal a boltosokkal találkozott, akiknek az üzleteit a tüntetések során szétverték. “Azért vagyok itt, hogy segítsek. Vissza fogjuk állítani a rendet és a törvényességet” – mondta a repülőtér betonján megtartott rövid rendezvényen.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink