Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Koronavírusos lett Pilisborosjenő háziorvosi asszisztense, kezdődik a kontaktkutatás

Létrehozva:

Még három napig dolgozott betegen Pilisborosjenő háziorvosi asszisztense, mielőtt kiderült, hogy elkapta a koronavírust. A háziorvos szerint a teszteléseken eddig csak negatív eseteket találtak a településen. 

Rosszul érezte magát, hőemelkedése is volt, ezért teszteltette magát Vajda Zsuzsanna háziorvosi asszisztens. A tesztje pozitív lett, ezért ő is, és dr. Kovács Levente háziorvos is kéthetes karanténba került. Pilisborosjenő polgármestere a Facebookon figyelmeztette az embereket, hogy akik az elmúlt 12 napban személyesen keresték fel a háziorvosi rendelőt vagy más úton kerültek személyes kapcsolatba az ott dolgozókkal, akkor ha csak tehetik, maradjanak otthon a látogatást követő két hétben. Ha ki kell mozdulniuk, akkor fokozottan ügyeljenek a védőfelszerelés, maszk használatára és a kézfertőtlenítésre.

Tömöri Balázs polgármester elmondta, hogy a rendelőt vasárnap éjjel ózongenerátorral fertőtlenítették.

– Akik az elmúlt napokban látogatták a rendelőt, vagy találkoztak az asszisztenssel vagy a doktor úrral, őket személyesen értesítettük, hogy amíg az ÁNTSZ konktaktkutatás céljából nem keresi őket, addig mindenképpen maradjanak otthon, és fokozottan figyeljék, hogy tapasztalnak-e tüneteket magukon – mondta a polgármester. Hozzátette, nem biztos, hogy a körülbelül 100-150 embert le fogják tesztelni, mivel az eljárásrend alapján ők alacsony kockázatúnak számítanak.

Elértük az éppen karanténját töltő dr. Kovács Levente háziorvost is, aki elmondta, hogy elvégzett magán egy gyorstesztet, ami negatív eredményt mutatott. De mint mondja, csak a PCR-tesztet fogadják el a hatóságok.

– Nagyon változó nálunk a betegforgalom, van hogy százan is jönnek. Az asszisztensem belázasodott, és még úgy is dolgozott három napot, utána ment el megnézetni magát. Mi korábban szereztünk be gyorsteszteket, és meg is csináltuk annak, aki kérte, de mindenki negatív volt. Panasz sem volt olyan, ami koronavírus-fertőzésre utalna – mondta a háziorvos. Mint mondja, szerinte mindenkit le kellene tesztelni Pest megyében, mert az ő betegeiknél még csak a gyanú sem merült fel korábban.

Hogy az asszisztensem hol kaphatta el, azt nem tudjuk, de valószínűleg nem a rendelőben.

Legnépszerűbb cikkeink