Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Oroszország bejegyezte a saját koronavírus-vakcináját

Létrehozva:

Putyin egyik lánya már kettőt is kapott belőle.

Oroszország az első ország a világon, ami bizonyítottan hatékony koronavírus-vakcinát vett nyilvántartásba – jelentette be Vlagyimir Putyin kedden. Az elnök azt mondta, hogy az egyik lánya két adagot is kapott az ellenszerből, ezután lement a láza, és jobban lett. Putyin azt mondta, az oltás átment a teszteken, és hatékonynak bizonyult, igénybevétele pedig önkéntes lesz.

A Covid-19 ellen kifejlesztett oltóanyag kipróbálásában részt vevõ önkéntesektõl vesznek vért a Moszkva közelében lévõ Bugyenko Fõ Katonai Kórházban 2020. július 29-én / Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Az orosz egészségügyi minisztérium szerint a vakcina akár két éves immunitást biztosíthat a koronavírussal szemben. Tudósok viszont arra figyelmeztettek, hogy a teszt harmadik szakasza előtt – ami általában hónapokig tart, több ezer ember részvételével – nem ajánlatos beadni az oltást. Az orosz ellenszert június 17-én kezdték el tesztelni 76 önkéntesen.

A Covid-19 ellen kifejlesztett oltóanyag kipróbálásában részt vevõ önkéntesek egy csoportját fényképezik, amint távoznak a Moszkva közelében lévő Bugyenko Fő Katonai Kórházból 2020. július 29-én / Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Az orosz hatóságok szerint először az egészségügyi dolgozók, a tanárok, és a kockázatos csoportok tagjait fogják beoltani. Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes szerint az orvosok már ebben a hónapban megkaphatják az ellenszert. A nagyüzemi gyártás szeptemberben kezdődik, a tömeges oltás pedig októberben indulhat – írja az Associated Press.

Legnépszerűbb cikkeink