Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egyetlen eddigi újságíró sem marad az Indexnél

Létrehozva:

De vannak újonnan felvettek is.

Szellemjárta szerkesztőség lettünk – nyilatkozta a 444-nek Rovó Attila, a lap felmondott, de még dolgozó politikai rovatvezetője, aki szerint pillanatnyilag  harmadannyian csinálják a lapot, mint egy hónappal ezelőtt.

Rovó az interjúban azt mondta, mindenki felmondott, a korábban 90 fő körüli szerkesztőségből egyetlen újságírót sem ismer, aki maradna az Indexnél.

A rovatvezető megerősítette, a lapot tulajdonló alapítvány vezetője, Bodolai László szabadságolta magát, Sztankóczy András és Szombathy Pál, az ügyeket intéző két igazgatósági tag pedig fizikailag nincs jelen az újság életében.

Utalt rá ugyanakkor, hogy vannak újonnan felvettek is:

„az érkező újságírók még nálunk is kevesebbet tudnak a kialakult helyzetről.  Egyik nap megérkezett az új főszerkesztő-helyettes, majd másnap már távozott is. A minap az egyik érkező az épület előterében keresgélte a szerkesztőséget, ahová épp felvették. Egyszerűen nem volt, aki eligazítsa. Aztán bejött, maradt tíz percig, majd hazament. Azóta se láttuk”.

Rovó azt mondja, ő folyamatosan készült lelkileg a felmondásra, mert volt tapasztalata:

  • 2006-ban a Magyar Hírlapnál volt, amikor azt Széles Gábor jobbra tolta;
  • 2011-ben az állami rádióból rúgták ki, amikor a kormány átalakította;
  • 2014-ben, Sáling Gergő leváltása után az Origónál mondott fel;
  • 2015-ben a Vs.hu-tól távozott, amikor kiderült, hogy MNB-s pénzből finanszírozzák.

A rovatvezető az új lap létrehozásáról nem beszélt, amihez múlt hónap végén jegyeztetett be céget az egyik volt főszerkesztő-helyettes.

Legnépszerűbb cikkeink