Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A Real Madrid és a Juventus is kiesett a BL-ből

Létrehozva:

Hiába Ronaldo duplája, a Manchester City a Lyonnal játszik a lisszaboni negyeddöntőben.

A nyolcaddöntők elmaradt visszavágóival, üres lelátók előtt folytatódott a márciusban félbeszakadt futball Bajnokok Ligája.

A Real Madrid kettős verességgel esett ki, ugyanúgy 2-1-re kaptak ki a Citytől Manchesterben, mint Madridban. Guardiola csapatának letámadását nem bírta el a spanyol csapat védelme, Varane eladott labdáit előbb Sterling, aztán Jesus büntette meg. A kettő között Benzema fejelt gólt, de a helyzetiből csak egyet használt ki a francia center.

Zidane edzőként először esett ki a BL-ből.

Eddig amikor elindult (háromszor), mindig meg is nyerte. A Madrid sorozatban háromszor nyerni tudott, majd a mostanival együtt már másodszor egymás után még a nyolcba se jutott. Gareth Bale a keretben sem volt: inkább Madridban maradt golfozni.

A másik pénteki meccsen az 1-0-ás előnnyel érkező Lyon az elején betalált 11-esből Torinóban. Cristiano Ronaldo hiába duplázott (büntető és távoli lövés), a harmadikat nem szerezték meg, így

kiesett a sorozat egyik esélyesének tartott Juventus.

Depay itt is, ott is benne volt a büntetőben: az elsőt ő lőtte, a másodikat az ő kezezése miatt fújták be. Az olasz bajnokság legjobbjának választott Dybala 71 percig a padon maradt, majd 10 perc után után le kellett cserélni sérülés miatt.

A Manchester City a Lyonnal találkozik a negyeddöntőben. A másik meccs résztvevőiről szombaton döntenek:

  • a Bayern a Chelsea-t fogadja (az első meccs: 3-0),
  • a Barcelona a Napolit (1-1).

A másik ág már korábban kialakult: PSG-Atalanta és Leipzig-Atletico lesz az elődöntőért. A negyeddöntőket a jövő héten, ahogy a BL minden hátralévő meccsét, Portugáliában játszák.

Legnépszerűbb cikkeink