Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb részletek derültek ki az érdi tömegverekedésről

Létrehozva:

Tizenkét ember letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság.

A tömegverekedés során a jelenlegi indítvány valamennyi gyanúsítottja megsérült – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel. Az összecsapásban egy ember elhunyt, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek.

A törvényszék közleménye szerint vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái hat gyanúsítottat személyesen hallgattak meg, további hatot pedig távmeghallgatáson.

A cselekmény több résztvevőjét még nem sikerült azonosítani,

a konfliktus pontos okait sem lehetett még felderíteni, és egyelőre azt sem lehetett megállapítani, pontosan kik okozták azoknak a sérüléseit, akiknek letartóztatását az ügyben indítványozták. Így tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak – szabadlábra helyezésük esetén – tanúk befolyásolásával akadályoznák a bizonyítást. Az eset tisztázatlansága miatt attól is tartani kell, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén folytatnák az egymás között kialakult konfliktus erőszakos rendezését, és

újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követnének el egymás sérelmére.

A gyanúsítottak között vannak többszörösen büntetett előéletűek, akik ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll. Az emberöléssel gyanúsított személy esetében a cselekmény büntetési tétele és tisztázatlan személyi körülményei miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A letartóztatás ellen mind a 12 gyanúsított és védőik fellebbeztek, így az nem végleges, de végrehajtható – közölte a törvényszék.

Legnépszerűbb cikkeink