Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lombkoronasétány épülhet a Normafán

Létrehozva:

A XII. kerületi önkormányzat felkérésére a fák lombkoronájával egy magasságban készülhetnek sétányok a Normafán.

A normafai lombkoronasétány – Pokorni Zoltán polgármester javaslatai alapján – végül nem az Anna-réten valósulhat meg, megterhelve a gerincet, hanem a Libegő és az egykori Sporthotel közötti nyomvonalon. A kezdeti tervekkel ellentétben nem egy hosszú, 1 kilométeres, hanem több darabból állna, és a terepszintről indulna ki, ami nemcsak költséghatékonyabb, de egyben sokkal természetbarátabb megoldás – írja az Infostart.

Huszár András, a tervező Hello Wood Kft. ügyvezetője elmondta: ott ahol a kilátás dominál, gyönyörű budapesti panoráma tárulhat a sétányról a nagyközönség elé, de a játékélmény-alapú irány sem maradna ki bizonyos pontokon. A rövidebb, akadálymentesített szakaszoknak köszönhetően, amelyek egyben menekülési útvonalként is szolgálnak, egy olyan lombkoronasétány jöhet létre, ami nem zavarja a fás összképet, ráadásul külön lépcsőházakat sem igényel.

Jelenleg az előkészítés fázisában van a projekt. Civilszervezetekkel egyeztetnek arról, miként lehet a lehető legjobban megóvni a természetet, a legkisebb mértékben megzavarni az ökoszisztémát. Ennek eredményeit beépítve történhet meg hamarosan a tervek finomhangolása – mondta Huszár.

Legnépszerűbb cikkeink