Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szántód, Balatonfüred, Zamárdi: milliós négyzetméterárakon árulják az ingatlanokat

Létrehozva:

Megdrágult a Balaton: a használt lakások árai is elszálltak, új lakást pedig budapesti átlagáron lehet venni.

A Siófoki, a Balatonfüredi és a Fonyódi járás legnépszerűbb részein 510-560 ezer forint között mozogtak a tipikus négyzetméterárak 2019-ben – írja a Portfolio. Néhány nagyvárosban kétszer annyit is elkértek egy lakóingatlan négyzetméteréért, mint a mellette fekvő kisebb településen.

A legnépszerűbb, vagy nagyobb Balaton menti városok közül 2019-ben sorrendben Balatonlelle, Siófok, Zamárdi, Alsóörs, Balatonfüred és Balatonalmádi voltak a legdrágábbak. Az ingatlan.com oldalon szereplő éppen aktuális kínálati árakat elnézve, amelyek az átlagos állapotú 80 és 120 négyzetméter közötti családi házakra vonatkoznak, már másként alakul a legdrágábbak sorrendje: Balatonfüredet Alsóörs követi, harmadik helyen pedig Zamárdi áll az ebben az ingatlankategóriában. A vizsgált települések közül hármat leszámítva (Balatonlelle, Siófok, Fonyód) mindenhol magasabbak most a kínálati négyzetméterárak, mint a tavalyi valós adásvételeknél jegyzett adatok voltak.

Az új lakások budapesti áron kelnek el

A Balaton környéki városokban sorra adják át az új lakóparkokat. Ezek sokszor nagyon közel épülnek a vízparthoz, így nem is meglepő, hogy egyes projektekben a fővárosi árakkal vetekszenek a Balatonnál épülő lakások. Jelenleg a legdrágábban új lakáshoz jutni az átlagos árak alapján Balatonbogláron lehet, de Szántódon, Balatonfüreden, Alsóörsön, Balatonszemesen, Csopakon és Zamárdiban is találni

egymillió forint feletti négyzetméterárat.

Legnépszerűbb cikkeink