Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az SZFE szenátusa szerint átverte őket a kormány

Létrehozva:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet irányító kuratóriumba nem került be senki az egyetem részéről, és a kormány nem fogadta meg a kuratóriumi tagok kiválasztására tett tanácsaikat sem.

Közleményt adott ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa. Mint mondják, a sajtóból ismerték meg a leendő fenntartójukat – a Színház- és Filmművészetért Alapítványt – irányító kurátorok névsorát.

„A névsor világossá tette, hogy a kuratórium megbízója sem a kurátorok személyére tett javaslatainkat, sem a kiválasztásukra kidolgozott szakmai szempontrendszerünket nem vette figyelembe. Szemben a korábban lebegtetett lehetőséggel az egyetem egyetlen képviselője sem kapott helyet a testületben.”

„Vidnyánszky Attila személyében olyan elnök kapott felhatalmazást, aki nyilatkozataival évek óta következetesen és céltudatosan rombolja egyetemünk hírnevét. A kuratórium további tagjainak ugyanakkor nincs számottevő felsőoktatási tapasztalata.”

A szenátus szerint „esetünkben a modellváltás valódi célja nem az oktatás korszerűsítése, színvonalának emelése, hanem a minőséget és a hagyományokat semmibe vevő erőszakos térfoglalás, a szabad gondolat korlátozása”.

Zsámbéki Gábor bejelentette, 40 év után elhagyja az intézményt.

Legnépszerűbb cikkeink