Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Már most a második hullámra számít Irak

Létrehozva:

Irakban a koronavírus-járvány újabb, nagy hullámára lehet számítani – közölte szerdán Hazim adzs-Dzsumaili iraki egészségügyi miniszter-helyettes, tekintettel arra, hogy 2968 esettel rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában.

„A fertőzöttek száma még mindig magas és Irak még mindig a Covid-19-fertőzések első hullámával küzd” – idézte Dzsumailit az INA helyi hírügynökség.

A miniszterhelyettes a várható második hullámot a koronavírus elleni gyógyszerek hiányával indokolta, és azzal, hogy a lakosság figyelmen kívül hagyja a járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket. Figyelmeztetett, hogy a fertőzöttek száma tovább emelkedhet az Íd al-Adhá áldozati ünnep alatt.

Irakban eddig mintegy 118 ezer 300 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 4603-an hunytak el. Az országban csaknem egymillió koronavírus-tesztet végeztek el.

gA Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök vezette Iraki Egészségügyi és Nemzetbiztonsági Legfőbb Bizottság július 26-án hosszabbította meg az országos kijárási korlátozásokat augusztus 9-i hatállyal.

 

Legnépszerűbb cikkeink