Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A jelentkezők háromnegyedét felvették a felsőoktatásba

Létrehozva:

Az ELTE nagyobb arányban vett fel új hallgatókat, mint valaha.

Csütörtök este nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat – írja az MTI. A szeptembertől induló felsőoktatási képzésekre több mint 91 ezren jelentkeztek, háromnegyed részüket felvették.  A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat szerint, SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról.

A felvett elsőéves hallgatók számát nézve az ELTE az első, amelyet a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem követ. és a Budapesti Gazdasági Egyetem követ. Mesterképzésben idén 8 százalékkal magasabb a felvettek aránya, az első helyen itt is az ELTE áll, amelyet a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem követ. Az ELTE-n 9918 elsőéves kezdheti meg alapszakos tanulmányait, köztük több mint 1800 diák a Bölcsészettudományi Karon folytatja. A mesterképzésekre is több mint 2400 hallgatót vettek fel.

A felvételi eljárás során 500 pontot lehetett szeretni. Idén 445 volt a legmagasabb ponthatár, ennyi kellett az NKE nemzetközi biztonság és védelempolitika szakára jelentkezőknek a sikerhez.

 

Legnépszerűbb cikkeink