Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Később lehet beköltözni a budapesti kollégiumokba

Létrehozva:

Több budapesti felsőoktatási intézmény kollégiuma is késve nyitja meg kapuit a diákok előtt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt, az épületekben ugyanis zarándokokat szállásolnak el.

A szeptember 5-e és 12-e között Budapesten tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az esemény miatt késve költözhetnek be egyes egyetemi hallgatók a kollégiumi helyükre – írja a Mérce. A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) megerősítette a hírt. 

„A budapesti egyetemek egy része, köztük a BME is, a fenntartóval egyeztetve kollégiumi szálláshelyek biztosításával vesz részt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeres lebonyolításában. Az egyetemi kollégiumokban zarándokok és szervezők lesznek elszállásolva” – írja a műegyetem közleménye. 

A BME a kongresszus nagyjából kétezer résztvevője számára biztosít szállást, amely a Kármán Tódor és a Schönherz kollégiumok kivételével a többi kollégiumot érinti. Ugyan az egyetem a szálláshelyeket az Eucharisztikus Kongresszus idejére biztosítja, a kollégiumok átadása, kiürítése, takarítása, előkészítése azonban igénybe vehet pár napot. A BME kollégiumaiba így hivatalosan leghamarabb szeptember 12-én lehet beköltözni. 

Az ELTE kétzer-kétszász vendégnek fog szálláshelyet biztosítani. Előreláthatóan az egyetem Ajtósi Dürer sori, Damjanich utcai és a Dayka Gábor utcai Kőrösi Csoma Sándor kollégiuma vesz részt a programban, amely mintegy hétszáz ELTE-s diák beköltözési időpontjára lesz hatással. Amint az egyetem honlapján olvasható, a jelenléti oktatás miatt a fent említett időszak nem számít igazolatlan hiányzásnak, illetve elengedik a szeptemberi kollégiumi díjat is. 

A BME közleményéből nem derül ki, a késleltetett beköltözés hogyan érinti az órai hiányzásokat.

tl

(Kiemelt kép: PESTI HÍRLAP ARCHÍV)

Legnépszerűbb cikkeink