Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Nem csak a sofőrt, az utasokat is megmentette egy rendőr a Volánbuszon

Létrehozva:

Fotó: police.hui

A sofőr rosszul lett, a hazafelé tartó rendőr pedig időben kapcsolt.

Vezetés közben lett rosszul a Balassagyarmatra tartó busz sofőrje – írja a police.hu. A járat még rendben elindult Újpest-Városkaputól, viszont a Váci úton nem tért le az M2-es útra, ez pedig feltűnt az utasoknak.

A buszon utazó készenléti rendőr figyelmeztette a nyugdíjas sofőrt, hogy nem jó irányba tart. Az idős sofőr sávváltás közben is bizonytalanul vezette a buszt, és azt válaszolta, eltévedt, mert most először vezet ezen a vonalon. Több utasnak viszont feltűnt, hogy már többször is látták korábban.

A rendőr felhívta a Volánbusz központot, ahol kiderült: a sofőr 30 éve ezen a vonalon vezet. A busztársaság már a hívás előtt, a GPS adatai alapján felfigyelt arra, hogy valami gond van a járattal, de hiába hívták telefonon a sofőrt, nem érték el.

„Kértem, hogy húzódjunk le. Nagy szerencsénk volt, mert Vácnál, pont egy gyorsító sáv végén egy olyan kijárathoz közelítettünk, ahol nem akadályoztuk a forgalmat” – mondta a törzsőrmester. Elvette az indítókulcsot a sofőrtől, és elmondta az utasoknak, hogy a sofőr rosszul van.

A kiérkező mentős a tünetek ismeretében arra gyanakodott, hogy a buszvezető stroke-ot kaphatott. A sofőrnek az volt a szerencséje, hogy a rosszullét korai stádiumában került szakember kezébe.

 

Legnépszerűbb cikkeink