Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vagy zsidónak vagy drogosnak nevezték Deutsch Tamást a parlamentben

Létrehozva:

A KDNP úgy hallotta, zsidózás volt, a jobbikos képviselő szerint a fideszes EP-képviselő drogos.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője az uniós hitelfelvételről és a jogállamisági feltételekről beszélt kedden az Országgyűlésben a kormánypártok álláspontját ismertetve.

Felszólalását követően Soltész Miklós (KDNP) azt közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor

„teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett”,

majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra.

Nunkovics viszont visszautasítja a vádat, hogy antiszemita kijelentést tett volna a Parlamentben.

„Ezt csakis néhány kormánypárti képviselő állítja, akik olyan dolgot próbálnak meg rám kenni, amelynek semmi köze sincs a valósághoz. Amit én mutattam, az nem volt más, mint Deutsch Tamás általam vélelmezett drogfogyasztási szokásaira utaló jel. Szó szerint azt mondtam:

»Biztosan púderes maradt az orra!«.

Ezt a mondatomat a képviselőtársaim is hallották, és ők is meg tudják erősíteni, hogy pontosan mi is hangzott el az ülésteremben. Aki figyelemmel kíséri Deutsch Tamás eddigi közéleti szereplését, illetve konstans ámokfutását, annak bizonyára nem mond újat, hogy miért nyilatkoztam meg róla így. Szégyen, hogy egy olyan ember, mint Deutsch Tamás – aki véleményem szerint drogos –, bárhol, bármilyen pozícióban képviselheti hazánkat.” (PH)

Legnépszerűbb cikkeink