Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kitiltották a kerékpárosokat egy győri sétálóutcából

Létrehozva:

A bicikliseknek vagy tolniuk kell a kerékpárt, vagy egy veszélyesebb útvonalon tekerhetnek tovább.

Augusztus 31-ig nem lehet kerékpárral behajtani a győri Jedlik utcába. Az ugytudjuk.hu azt írja: az észak felől érkezőknek ez a legegyszerűbb és legbiztonságosabb útvonal a belváros felé. A győri Útkezelő szóvivője is azt mondta, hogy a Jedlik utca a legbiztonságosabb kerékpáros útvonal, annak ellenére, hogy a sétálóutcát jelentősen leszűkítik a vendéglátóegységek teraszai.

A kerékpárosokra vonatkozó tiltás reggel 9-től este 8 óráig van érvényben minden nap. Az ugytudjuk.hu szerint a tiltás oka lehet, hogy az utóbbi időben több biciklis ételfutár jelent meg Győrben az egyik ilyen alkalmazás megjelenésével, a másik pedig az, hogy a nyári időszakban nagyobb a forgalom ezen a szakaszon.

A győri Útkezelő reagált a lap cikkére: „az elmúlt tavaszi és nyáreleji tapasztalatok azt mutatták, hogy a felerősödött kerékpáros forgalom és a sorban állás közbeni nagyobb szociális távolság megtartása miatt ez a közlekedési együttlét újabb konfliktushelyzeteket teremtett, ezért időszakosan korlátozásokat vezettünk be” – írták.

Legnépszerűbb cikkeink