Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

Létrehozva:

Ügyészként szexuális zaklatás elleni váddal szerzett hírnevet, most viszont őt is feljelentette emiatt az egyik titkárnője.

Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére – közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség.

Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget, amely a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelei alapján jelölte ki a kutatás helyét. Végül – helyi idő szerint későn éjjel – egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet Dél-Korea fővárosának északi részén. A kutatás hét órán át tartott, 600 rendőr és tűzoltó vett benne részt kutyák és drónok segítségével.

A 64 éves polgármester halálának körülményei és eltűnésének oka egyelőre nem tisztázott, de valószínű, hogy öngyilkos lett. Erre utal, hogy lányának olyan telefonüzenetet küldött, amely végakarat-sugallatú. A lehetséges ok: szerda éjjel

Pak egyik titkárnője feljelentette a polgármestert a rendőrségen sorozatos szexuális zaklatásért,

amely az ő esetében három éve kezdődött. A titkárnő emellett azt is állította, hogy a városházán más nők is elszenvedték a férfi hasonló közeledését.

Pak eredetileg jogász, és ügyészként ő volt az első Dél-Koreában, akinek sikerült elítéltetnie egy vádlottat szexuális zaklatásért. Emellett heves bírálója volt mindig is annak, hogy japán katonák szexrabszolgaként használtak koreai és más nőket.

Pak Von Szun Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezette, tavaly júniusban harmadszor is megválasztották polgármesternek, ami példátlan Szöul történetében. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink