Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Toroczkai rendőri védelmet kér a Horthy-szobornak Pintértől

Létrehozva:

Forrás: Novák Előd Facebook oldala

A szobor magánterületen, egy református templom kerítéssel elzárt lépcsőjén áll.

A Mi Hazánk Mozgalom a Dohány utcai zsinagógához hasonlóan, állandó rendőri védelmet kér a Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy Miklóst ábrázoló szobornak.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a templom előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a rendőri védelem azért szükséges, mert a templomot, illetve az egykori kormányzót ábrázoló szobrot már számos támadás érte. Ebben a helyzetben a kérésüket levélben juttatták el Pintér Sándor belügyminiszterhez – tette hozzá.

Úgy vélekedett: nem történhet meg az Magyarországon, ami napjainkban Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban történik, hogy nemzeti hősök, történelmi nagyjaink szobrai válnak támadás áldozatává.

A belügyminisztérium, illetve a rendőrség dolga, hogy megvédje ezeket a szobrokat – mondta a politikus. Kérdésre válaszolva azt mondta: vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely magyarellenes politikus – fűzte hozzá.

A Mi Hazánk felszólítja a főpolgármestert, hogy hozzájuk hasonlóan kérje a templom, illetve a szobor rendőri védelmét a belügyminisztertől – közölte Toroczkai László.

A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy július 3-án egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot. A 45 éves budapesti nőt a rendőrség azonosította és rongálás miatt eljárást indítottak ellene. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink