Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Óbudának nem kell egy új Manhattan a Hajógyári-szigeten

Létrehozva:

A főváros és a kerület ellenzi, a kormány támogatja 1000, 30 centiméternél nagyobb átmérőjű fa kivágását.

A III. kerületi önkormányzat nem támogatja azokat a terveket, amelyek szerint beépítenék a Hajógyári-szigetet, mert a terület jelenleg egy családi, pihenő övezet – közölte Kiss László polgármester.

„Egy új Manhattan kiépítésére nincsen szüksége sem a fővárosnak, sem pedig a kerületnek – fogalmazott –, ezért a tervekben szereplő beépítési funkciót egészen biztos, hogy nem tudnánk támogatni. Sokak régi terve a Hajógyári sziget beépítése, amely egy nagyon rossz elgondolás, mert a terület jelenleg egy családi pihenő övezet. Tehát jelentős funkcióváltás és környezetpusztítás árán lehetne másképp működtetni, ebben pedig a III. kerület nem partner” – nyilatkozta az Infostart tudósítása szerint.

A Pest Megyei Kormányhivatal oldaláról derült ki: a szigeten található 15 hektáros ligeterdő csaknem ötödét érintené a védműrendszer megépítése. Legrosszabb esetben

1000 darab, 30 centiméternél nagyobb átmérőjű fát kell kivágni.

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, ha a terület árvízvédelméhez fákat kell kivágni, akkor azt meg lehet tenni.
  • A Miniszterelnökség szerint fák nélkül szebb és rendezettebb lesz a Hajógyári-sziget.
  • Karácsony Gergely viszont 3 napja azt közölte, „olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá”.

Legnépszerűbb cikkeink