Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Plüssmaciba és mosógépbe rejtették a drogot

Létrehozva:

Több mint húsz embert fogtak el egy kábítószer-ellenes akcióban a rendőrök.

Több mint húsz embert fogott el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egy összehangolt kábítószer-ellenes akció keretében kedden egyebek mellett Győrszentivánon, Nagyszentjánoson, Szombathelyen, Veszprémben és Tatán – közölték az akcióról tartott sajtótájékoztatón pénteken Győrben, írja az MTI.

Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta, egy családi alapon szerveződő bűnözői csoportot, valamint az ahhoz kapcsolódó terjesztői és fogyasztói kört számolták fel az akció során.

A csoport a Nyugat-Dunántúlon terjesztette a kábítószert, amelyet főként Szlovákiából és a balkáni országokból szereztek be.

A nyomozás 2019 márciusában indult, miután a rendőrség elfogott egy kábítószer-fogyasztót, aki elmondta, hogy kitől kapta az illegális szert.

Az akciót a megyei rendőr-főkapitányság koordinálta, részt vett benne a TEK, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), valamint a Vas és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Lefoglalt telefonok a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon / Fotó: Krizsán Csaba/MTI

 

Lefoglalt aranyékszerek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon / Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Az elfogásban 386 rendőr vett részt 138 gépjárművel. Tizenkét autót, többmillió forint készpénzt és nagyértékű ékszereket és mobiltelefonokat foglaltak le, valamint zároltak három ingatlant – mondta Nagy Ágnes. Kitért arra is:

  • több kábítószert is találtak az ingatlanokban, egyebek mellett ablak alá, autógumiba, plüssmaciba, mosógépbe és szennyeskosárba rejtve.
  • Emellett a porciózáshoz használatos zacskókat, mérlegeket és fecskendőket is találtak.

Kiemelte, hogy a Győrszentivánon elfogott öt ember – akik egy családhoz tartoznak – azonos azokkal a személyekkel, akik ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-ban milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás miatt indított nyomozást.

Csupor Máté, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy a TEK

  • Győrszentivánon öt helyszínen öt,
  • Vas megyében kettő,
  • Tatán pedig egy embert állított elő.
  • A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy,
  • a KR NNI tíz helyszínen tizenegy embert fogott el,

Veszprémben és a megyében pedig további fogyasztókat fogtak el.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy kábítószer-kereskedelem miatt tavaly indított nyomozást a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának miskolci csoportja, ahol a családi alapon szerveződő bűnözői csoport a látókörükbe került.

Elmondta, hogy a csoport kiterjedt külföldi kapcsolatokkal rendelkezett, és kapcsolatban álltak azzal a három – magyar, horvát és koszovói állampolgárságú – férfival, akiket tavaly augusztusban tartóztattak le, miután kisbuszukban negyven kilogramm kábítószert találtak. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink