Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A kormány szerint fák nélkül rendezettebb lesz a Hajógyári-sziget

Létrehozva:

Az 1000 fa kivágásához azonban se a főváros, se Óbuda nem járul hozzá.

A kormány szerint szebb és rendezettebb lesz a Hajógyári-sziget miután egy nagyszabású gátépítés miatt kivágnak csaknem 3 hektárnyi fát, írta a Népszava alapján a 444.

A Miniszterelnökség a lappal azt közölte, hogy évek óta széleskörű egyetértés van arról, hogy a Hajógyári-sziget a főváros olyan kihasználatlan és rendezetlen zöldterülete, amelynek sport-, szabadidős és kulturális célú fejlesztése indokolt.

Szerintük a sziget szebb és rendezettebb lesz az átalakításoknak köszönhetően.

A gát megépítése mellett azzal érveltek, hogy a szigetet védmű nélkül egyre gyakrabban önti majd el az ár, de az árvízvédelmi rendszer kiépítésével megvalósulna a jelenleg a nagyvízi meder részét jelentő Óbudai-sziget teljes területének árvíz- és szivárgó vizektől való mentesítése.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely 3 napja azt közölte, „olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá”.

A Hajógyári-szigetre egy sportakadémiát terveznek, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia a majdani újabb budapesti olimpiai pályázathoz jelentene előnyt. A szigetre tervezett létesítményeket viszont egy komoly árvízvédelmi beruházással kell megvédeni: voltaképpen ez utóbbi járna 1000 fa kivágásával a kormányhivatal becslése szerint.

Legnépszerűbb cikkeink