Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem járul hozzá a főváros és Óbuda, hogy kivágjanak 1000 fát a Hajógyári-szigeten

Létrehozva:

A kormányhivatal áldását adta, de minden érintett belegyezése szükséges.

„A Hajógyári-szigeten a közpark fővárosi tulajdon, van tulajdona a III. kerületi önkormányzatnak, az államnak és magánszemélyeknek is. Bármilyen beruházás csakis az érintettek bevonásával történhet, és mi a zöldfelület megóvását tartjuk szem előtt.

A Hajógyári szigeten semmiféle beruházás nem járhat a zöldfelület indokolatlan pusztításával. És pont.”

Ezt Karácsony Gergely közölte a Facebookon. A főpolgármester szerint

„Olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá.”

Karácsony Gergely

Örömhírek Európából. Barátom, Rafal Trzaskowski, Varsó főpo… lgármestere nagyszerű eredménnyel bejutott az államfő-választás második fordulójába, ezzel elhozta a változás esélyét Lengyelországban. Jó hír ez minden európai demokratának, végig fogom szurkolni a hátralevő két hetet. Hajrá, Rafal! Anne Hidalgo pedig, aki már a tavalyi kampányban megtisztelt támogatásával, nagy többséggel kapott lehetőséget arra, hogy folytassa munkáját Párizs főpolgármestereként.

A Hajógyári-szigetre egy sportakadémiát terveznek, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia a majdani újabb budapesti olimpiai pályázathoz jelentene előnyt. A szigetre tervezett létesítményeket viszont egy komoly árvízvédelmi beruházással kell megvédeni: voltaképpen ez utóbbi járna 1000 fa kivágásával a kormányhivatal becslése szerint.

 

Legnépszerűbb cikkeink