Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Részegen karambolozott a volt bécsi magyar nagykövet, ügyét eltussolták

Létrehozva:

Szalay-Bobrovniczky Vince 2020-ban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Véres szemek, áradó alkoholszag – így írták le az osztrák rendőrök Szalay-Bobrovniczky Vincét, aki négy gyerekével az autóban okozott balesetet nyolc éve Bécsben.

Eltussolták a volt bécsi magyar nagykövet ügyét, nem derült ki, hogy részegen okozta a balesetet – tudta meg a Telex.hu.  

2013. április 26-án Szalay-Bobrovniczky Vince feleségével és négy gyerekével, vagyis hatan ültek az ötszemélyes szolgálati Mercedesben, amikor a nagykövet belehajtott az előtte befékező taxiba, ami belecsúszott egy másik autóba. A gyerekek a jelentés szerint nem voltak bekötve.

A nagykövet és családja nem sérült meg, a két másik autóból egy-egy ember könnyebben, egyiküket rövid időre kórházba vitték.

A jelenleg a Miniszterelnökség államtitkáraként dolgozó politikus a lapnak azt mondta,  lemondott a diplomáciai mentességéről, és biztos benne, hogy az osztrák szabályok által megengedett mértékben fogyasztott csak alkoholt.

A balesetről nem számolt be a sajtó és a nagykövet sem tájékoztatta minden körülményről, így az ittasságról sem a Külügyminisztériumot, pedig ez kötelessége lett volna – írja a lap.

Az osztrák államügyészség hivatalból eljárást indított, de ezt később megszüntették, pedig jogosítvány bevonást, sőt, akár még börtönt is kaphatott volna a lap szerint.

 

Legnépszerűbb cikkeink