Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Óbudai pedofil-botrány: egymásnak feszült a volt és a jelenlegi polgármester

Létrehozva:

Súlyos mulasztásokat és visszaéléseket követett el a fideszes többség vezette óbudai önkormányzat Bús Balázs polgármestersége alatt, a pedofilbotrányba keveredett óvónő esetében – állítja Kiss László jelenlegi polgármester. Bús szerint Kiss politikai pedofíliát valósít meg.

Kiss közleményt adott ki, amely szerint belső vizsgálatuk mutatott rá a problémára. 

Mint az obuda.hu-n is olvasható, arról a III. kerületi önkormányzati fenntartású óvodában dolgozó óvónőről van szó, aki korábban éveken át gyermekpornográf felvételeket készített a rábízott gyerekekről, majd azokat élettársával együtt terjeszthette – vélhetően pénzért.

„Bizonyítékunk van arra, hogy az önkormányzat korábbi vezetése folyamatos tájékoztatást kért és kapott az ügy részleteivel, érintettjeivel kapcsolatban. Ahelyett azonban, hogy a gyermekvédelmi szabályok kidolgozását sürgették volna, vagy segítették volna az óvodai dolgozók felkészítését a szexuális visszaélések megelőzésére, a bántalmazás jeleinek felismerésére, okunk van feltételezni, hogy arra vonatkozóan tettek lépéseket, hogy az eset ne derüljön ki. Belső vizsgálat vagy ellenőrzés nem zajlott, és a képviselő-testület tájékoztatása is elmaradt. Semmi sem utal arra, hogy bármiféle pszichológiai segítséget ajánlottak volna fel az érintett szülőknek, óvodapedagógusoknak, sőt: a történtek ismeretében az óvodapszichológusi létszám csökkentését indítványozták és fogadtatták el a képviselő-testülettel (mely javaslatot testületi tagként nem támogattam). Súlyos egyéni felelősség terheli őket”- áll Kiss László közleményében.

 

A polgármester szerint a korábbi vezetés még az érintett óvoda dolgozóit sem kívánta tájékoztatni az esetről, amit azzal kommentált, hogy “nem is csoda, hogy titkolóztak, hiszen a közelgő beiratkozás mellett javában zajlott az európai parlamenti választási kampány is, és az eset napvilágra kerülése rossz színben tüntette volna fel a stabil fideszes többséggel működő testületet, nem beszélve arról, hogy megkezdődött a felkészülés az őszi önkormányzati választásokra is.”

Bús Balázs volt fideszes polgármester nem hagyta szó nélkül a vádakat, hangsúlyozta: “A 2019. márciusában indult nyomozás során az előző önkormányzati vezetés teljes körűen együttműködött a nyomozó hatóságokkal és az óvoda vezetésével. Az érintett óvodapedagógus munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük, a folyamatban lévő nyomozás érdekeire figyelemmel és az ügy felderítése érdekében a nyomozó hatósággal egyeztetve és iránymutatásai alapján jártunk el mindenben”- írta Bús az Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldalon.

A volt polgármester megjegyzi, a nyomozás 2020. áprilisában, azaz éppen Kiss László polgármestersége idején zárult le, így új önkormányzati vezetésnek is megvolt a lehetősége,hogy a vádemelésben megfogalmazottak alapján vizsgálatot indítson és lépéseket tegyen a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Bús úgy látja, Kiss ebben a rendkívül érzékeny ügyben “politikai pedofíliát” valósít meg az előző vezetést hazug módon megvádolva.

Legnépszerűbb cikkeink