Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már most kevesebbet nyomkodjuk a telefont, mint a karantén alatt

Létrehozva:

Képünk illusztráció

A statisztikák azt mutatják, hogy így is egyre többet van a kezünkben a mobil.

A távközlési cégek szerint mára már visszarendeződött a hazai mobilforgalom a járvány előtti szintre – írja a Világgazdaság nyomán az MTI. A hívások és a hálózati adatforgalomban is egyértelmű visszaesést látnak a cégek, de még mindig megfigyelhető, hogy az emberek évről évre egyre több adatot használnak. A Telenor szerint például 30 százalékkal nőtt a forgalmuk a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Vodafone a lapnak elmondta, hogy a vírus megjelenésekor hirtelen megnövekedett a hívás- és adatforgalom, bár előtte 30 százalékos csökkenést észleltek. Ezzel együtt az előző év azonos időszakához képest a beszédforgalom 5, az adatforgalom csaknem 40 százalékkal nőtt.

A Magyar Telekom azt látja, hogy mostanra a mobil- és a vezetékes hangforgalom nagyjából visszaállt a járvány kitörése előtti szintre. Mint mondták „a mobil-adatforgalom tekintetében a február végi referenciaponthoz képest 13-15 százalékos növekedés látható, ehhez hozzájárul az adathasználat szokásos éves növekedési tendenciája, várakozásaink szerint ez az érték az elkövetkező időszakban növekedni fog”.

Legnépszerűbb cikkeink