Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Közös médiacéget alapított Mészáros Lőrinc pénzével a Indamedia egyik tulajdonosa

Létrehozva:

Vaszily Miklós és Mészáros Lőrinc első projektje egy tévécsatorna indítása lesz a Pesti Srácokkal közösen.

Vaszily Miklós, az Indamedia egyik tulajdonosa a Bizalom Vagyonkezelővel alapított közös céget, a Progressive Media Kft.-t (PM) – írta a G7.

A Progressive Mediának Vaszily az 50 százalékát birtokolja, a másik fele pedig a Bizalom Vagyonkezelő Kft. nevű cégé, ami okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc pénzét kezeli, és eddig

500 millió forintot bocsátott a PM rendelkezésére.

Vaszily a 2000-es években az Index vezérigazgatója volt, azután az Origóban töltött be hasonló posztot, és vezényelte le a kormánylappá alakítást. Utána az állami médiához került, jelenleg a TV2 elnöke. Néhány hónapja megvásárolta az Index.hu Zrt.-ben kisebbségi tulajdonos Indamedia felét. És nemrég derült ki, hogy az Index 180 millió forinttal tartozik az Indamediának.

Vaszily a 444-nek megerősítette, hogy májusban alapított új cége, a Progressive Media első projektje a Pesti TV nevű kábelcsatorna elindítása lesz.  Azt is elmondta, Pesti TV-ben

a tartalomszolgáltatás Huth Gergelyék, azaz a Pesti Srácok feladata lesz.

Vaszily hangsúlyozta, hogy a PM-nek és a Pesti TV-projektnek semmi köze sem a Tv2-höz, sem pedig az Indamediához. Az új csatorna kábeltévé lesz, az alapítói szeretnék, ha bekerülne a kábelszolgáltatók kínálatába.

Legnépszerűbb cikkeink