Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Közérdekű adatigénylést nyújt be a DK a válságkezelési kormányzati propaganda költségeiről

Létrehozva:

Így akarják megtudni, mennyit költ a kormány óriásplakátokra, TV-, rádió- és újsághirdetésekre. A kormány egy mondatban reagált.

A DK közérdekű adatigényléssel derítené ki, mennyit költ a kormány propagandára válságkezelés helyett, írja a párt közleményében. A párt szerint a kormány inkább propagandára költi a magyarok pénzét, mint a rászorultakat segítené. „Az állítólagos kormányzati válságkezelésről szóló óriásplakátok, TV-, rádió- és újsághirdetések mégis ellepték az országot anélkül, hogy tudnánk, mennyi pénzébe került mindez a magyaroknak.”

A párt a Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz fordul a pontos számokért. „Teljesítésigazolásokat, médiaterveket, számlákat, pénzügyi elszámolásokat és szerződéseket kértünk be a legnagyobb fideszes propagandacégektől, a New Land Media Kft.-től és a Lounge Design Kft.-től, valamint a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumtól is.”

A kormányzati Tájékoztatási Központ annyit reagált: „Az a baloldal beszél, amelyik nem szavazta meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, és kamuvideóval próbálta lejáratni Magyarországot.”

Legnépszerűbb cikkeink