Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Prága teljes vezetése karanténba került a koronavírus miatt

Létrehozva:

A prágai Károly-híd / Forrás: Pixabay

Kéthetes házi karanténba kényszerült a cseh főváros egész vezetősége és a városi hivatal több munkatársa, miután Petr Hlubucek főpolgármester-helyettesnél kimutatták a fertőzést.

Mintegy három-négy tucatnyi emberről van szó. A fertőzés következtében a fővárosi önkormányzati szervek következő napokra tervezett üléseit lemondták, és folyamatban van mindenkinek a tesztelése, aki az utóbbi napokban kapcsolatba került a főpolgármester-helyettessel. Karanténba került a parlamenti alsóház két prágai tagja is, mert találkozott Hlubucekkel, Radek Vondrácek házelnök ezért felszólította a képviselőket, hogy a tárgyalóteremben ismét csak arcmaszkkal jelenjenek meg.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter bejelentette, hogy július elsejétől megszűnik az arcmaszkok kötelező használata a tömegközlekedési eszközökön is. Ez alól kivétel lehet Prága és az észak-morvaországi Karviná, ahol a Darkov bányában az utóbbi hetekben több mint 400 fertőzést mutattak ki – erről később születik döntés.

Csehországban március elsején mutatták ki az első koronavírusos fertőzést. Csütörtök reggelig mintegy 10 150-en fertőződtek meg, közülük több mint 7500-an már kigyógyultak a betegségből. A Covid-19 betegség eddig 333 halálos áldozatot követelt az országban. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink