Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Saját halottjának tekinti az Emmi Benedek Tibort és Kárpáti Györgyöt

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Niklas Heck/Pixabay

Benedeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Magyar Olimpiai Bizottság is saját halottjának tekinti.

Tragikusan fiatalon, a magyar sport és a magyar nemzet kiemelkedő alakját veszítettük el – idézi az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményét az MTI. Az Emmi arra is emlékeztet, hogy Benedek kiemelkedően sikeres sportpályafutása végeztével 2013 és 2016 között a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, az általa vezetett csapat pedig megnyerte a barcelonai világbajnokságot.

Benedek Tibort a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szintén a saját halottjának tekinti.

Kárpáti Györgyöt, a Nemzet Sportolóját, szintén háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a magyar sport kiemelkedő alakját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Kárpáti György háromszoros olimpiai és háromszoros Európa-bajnok magyar vízilabdázó, edző, sportvezető 2020. június 17-én, életének 85-ik évében hunyt el. Ő volt minden idők legfiatalabb magyar vízilabdázó olimpiai bajnoka, tagja volt az 1976-os olimpiai bajnok csapat edzői stábjának is. A vízilabda mellett Kárpáti György többszörös magyar bajnok gyorsúszó is volt. Pályafutása után edzőként és sportvezetőként is a magyar sport sikeréért dolgozott. Személyében kiemelkedő alakját veszítette el a magyar sport és a magyar nemzet.

Legnépszerűbb cikkeink