Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

563 főre emelkedett az elhunytak, és 2485-re a gyógyultak száma

Létrehozva:

7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID–19), ezzel 4076 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tájékoztat a kornavirus.gov.hu.

Elhunyt egy 101 éves krónikus beteg. Ezzel 563 főre emelkedett az elhunytak száma, 2485-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1028 fő, melynek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen.

A legfrissebb összesítés szerint 34 idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak. A Pesti úti idősotthonban 52 főre nőtt az elhunytak száma.

Kiemelték, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Legnépszerűbb cikkeink