Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Operatív Törzs: meghosszabbították a schengeni határok ellenőrzését

Létrehozva:

MTI/Koszticsák Szilárd

A schengeni határok ellenőrzésének meghosszabbításáról szóló kormányrendelet értelmében a rendőrség tíz közúti határátkelőhelyen biztosítja a személy és teherforgalom beléptetését közölte az Operatív Törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Az alezredes hozzátette: a nemzetközi teherforgalom számára továbbra is öt átkelő, Tornyosnémeti, Parassapuszta, Rajka, Hegyeshalom, illetve Tornyiszentmiklós autópálya-átkelő van kijelölve. Kizárólag személyforgalom számára közúton 29. vízi úton pedig két átkelő áll rendelkezésre.

Kiss Róbert elmondta még: csütörtökön 86 esetben jártak el a rendőrök a védelmi intézkedéseket be nem tartókkal szemben. Ebből 16 esetben azért, mert a tömegközlekedésben nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot. Többségüket – 15 embert – figyelmeztetésben részesítettek, egy ember ellen azonban szabálysértési feljelentést tettek.

 Az üzletekben, közintézményekben és egyéb, a jogszabályban meghatározott helyeken csütörtökön 70  intézkedésre volt szükség a védelmi szabályok be nem tartása miatt, 46 embert figyelmeztettek, 13 helyszíni bírságot szabtak ki és 11 szabálysértési feljelentést tettek – mondta.

Beszámolt arról is, hogy a szeptember második felében életbe lépett védelmi intézkedések szabályait be nem tartókkal szemben eddig 2205 alkalommal intézkedtek, a szabályszegők többségénél, 1837 esetben a legenyhébb szankciót, a figyelmeztetést alkalmazták.

Az alezredes kitért arra: ugyancsak ellenőrizték csütörtökön azokat, akik azzal a céllal léptek be a határon, hogy átutazzanak Magyarországon. Az erre vonatkozó szabályok megszegőivel szemben 43 intézkedésre volt szükség, 42 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Legnépszerűbb cikkeink