Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A tanulók mindössze 3-4 százaléka jár be az iskolába

Létrehozva:

Már újranyitottak az iskolák, óvodák, bölcsődék, de a gyerekek többsége otthon maradt. A tanév hivatalosan hétfőn, 15-én zárul.

Nincs tömeg az iskolákban, a gyerekek három-négy százaléka vesz részt a személyes oktatáson, amióta újranyitottak az intézmények, írja a Magyar Nemzet az MTI szerint.

Az állami iskolákban a koronavírus-járvány lecsengésével naponta 30-36 ezer diák jelenik meg. A tanároknak és a diákoknak nem kötelező a maszkviselés, ám a fenntartók saját hatáskörben előírhatják azt.

Június másodika óta megnyitották kapuikat a köznevelési intézmények, s bár a tanév már digitális munkarendben fejeződik be, a gyerekek újra látogathatják az iskolákat. Visszatért az élet az óvodákba és bölcsődékbe is, bár a szülők még mindig szankció nélkül otthon tarthatják gyermeküket.

A tanév hivatalosan jövő hétfőn zárul, de június 26-ig mindenhol biztosítanak ügyeletet a tanulóknak.

Külön szabályt hoztak arról is, hogy azok a diákok, akik a lakóhelyüktől eltérő településen tanulnak, a mostani rendkívüli helyzetben az otthonukhoz legközelebb eső iskolába is bejárhatnak.

A pedagógusok nyári szabadságolásának rendjét alapvetően nem érinti a járványhelyzet, várhatóan most is a megszokott időszakban, július 1-jétől augusztus 31-ig pihenhetnek a nevelők. A tanév a szokásos időben zárul, a tanároknak nem kell tehát extra nyári munkavégzésre készülniük.

A gyermek- és ifjúsági táborok június 16-tól napközis és ottalvós szervezésben egyaránt megtarthatók.

Ami az óvodákat illeti, az elmúlt két hétben már itt is visszatértek a normál üzemmódra, de a gyerekzsivaj még elmarad a szokásostól, az intézmények többsége alacsony létszámmal, összevont csoportokkal működik.

Legnépszerűbb cikkeink